Intermittent Living
Vroeger waren honger, dorst, kou en hitte de belangrijkste doodsoorzaken. Nu hebben we voor die gevaren een oplossing gevonden. Als het koud is, zetten we de verwarming hoger. Als we honger hebben, pakken we iets uit de koelkast.
Comfort heeft echter ook een keerzijde. Het maakt ons zwakker, dikker en zelfs dommer. Om opnieuw gezond en weerbaar te worden, zullen we het lichaam en brein moeten triggeren. Met voeding, beweging, bioritme optimalisatie en met Intermittent Living.
Met Intermittent Living gaan we acute en kortstondige prikkels toedienen die ons lichaam en brein uit onze comfortzone halen. Waarom? Door veel biochemische reacties worden onze gezondheid en energie gestimuleerd. We creëren een behoefte. Acute stress is, in tegenstelling tot chronische stress, noodzakelijk voor een optimale gezondheid. Het is medisch onderbouwd, uit onderzoek blijkt dat het je organen letterlijk jonger en vitaler maakt.
We gaan aan de slag met ons bioritme. Deze raakt verstoort door o.a. kunstlicht en een hoge maaltijdfrequentie. Een verstoring heeft sterke nadelige effecten op metabole risicofactoren, zoals overgewicht, hoge bloeddruk en insulineresistentie, is direct betrokken bij stress en verhoogd het risico op kanker.
Synchronisatie van het interne bioritme is essentieel voor een goede gezondheid en een belangrijk onderdeel van onze programma's.
​
Intermittent Living kan heel gemakkelijk, zelfs op een drukke werkdag. Door 's ochtends 30 seconden koud te douchen, verhoogt je cortisolproductie onmiddellijk en voel je je meer uitgerust en fit. Een intermitterende hypoxie-ademhalingsoefening van enkele minuten verhoogt de zuurstoftoevoer en de bloedtoevoer naar de hersenen aanzienlijk, zodat je sneller en productiever kunt werken. De kleinste verandering zorgt al voor grote resultaten.
Als je gemotiveerd bent om je potentieel te maximaliseren, begeleiden we je graag en stellen we samen met jou een programma op. Onderdelen die aan bod kunnen komen zijn: ijsbaden/koude dips, warmteprikkels, ademhalingstechnieken, intensief bewegen, slaap en bioritme, voeding als medicijn, intermitterend drinken en intermitterend vasten.