Edwin Baints

Chemisch Toxicoloog, Ortholmoleculair Voedingscoach & Intermittent Living Coach

Ik ben altijd bezig geweest met voeding. Zowel ter ondersteuning van de sportieve presentatie als voor mijn algehele gezondheid.

Sporten doe ik al tientallen jaren heel frequent. Zowel in de sportschool als in de buitenlucht als hardloper of mountainbiker.

Maar ook liefhebber van 1 of meerdere glaasjes alcohol.

Ik vermeed pilletjes, supplementen, etc.

 

Jarenlang dacht ik gezond te leven. Ik sportte 4-5 per week en had genoeg beweging. Zorgde dat ik geen koek, snoep en chips in huis had. At iedere dag groentes. Nam trouw volkoren brood en liet witbrood, crackers en dergelijke staan en dronk maandag tot en met donderdag vrijwel nooit alcohol.

Toch begon ik kwaaltjes te krijgen:

  • stijve onderrug

  • slechte huid & nagels

  • gewrichtsklachten: reumatische artritis in voeten en enkels.

 

Tijdens verschillende opleidingen kwam ik erachter dat mijn voedingspatroon, sportschema, slaapritme en ademhaling ruimte boden voor verbetering. Naar mate we ouder worden moeten we meer doen om mooi en in shape te blijven. Verreweg de meeste ouderdomsklachten zijn onnodig! Deze komen simpelweg voort uit een overvloed aan hoog-calorische voedingsmiddelen, een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen, stilzitten en een niet-optimale lifestyle.

 

Ik heb mijn leven omgegooid. Ben anders gaan eten. Slimmer gaan sporten en bewegen. En meet zo nu en dan hoe het er voor staat.

 

Ik ben fitter dan ooit. Alle klachten zijn verdwenen. Ook die waarvan ik dacht dat ze puur kwamen doordat ik geen 18 meer ben. Ik ben kilo’s kwijtgeraakt en heb zowaar de snelste 10 km uit mijn leven gelopen.

I5I3iTf1SxOJrdjwzPwNGg.jpg